X

Politiet advarer borgere efter snedig svindelmetode

Politiet advarer borgere efter snedig svindelmetode

En ny bølge af svindel rammer borgere i Sydøstjylland

Sydøstjyllands Politi advarer mod en ny form for svindel, hvor “falske bankbude” narrer borgere til at udlevere deres betalingskort og personlige oplysninger. Flere borgere i området har det seneste døgn mistet både kort, pinkoder, smykker og kontanter til disse professionelle bedragere.

Sådan arbejder de falske bankbude

Svindlen starter med et telefonopkald fra en person, der udgiver sig for at være fra din bank. Personen hævder, at dit betalingskort er blevet kompromitteret, og at det straks skal udskiftes. Som en del af “servicen” tilbyder de at sende en medarbejder for at hente kortet hjemme hos dig. Det eneste, de mangler, er din pinkode.

Når den tillidsfulde borger udleverer kortet og pinkoden, går svindlerne straks i gang med at tømme kontoen og ofte også tilegne sig andre værdigenstande fra adressen.

Anmeldelser om denne svindel er især kommet fra områderne omkring Grindsted og Vorbasse, og politiet frygter, at endnu flere kan blive ofre for de kyniske svindlere.

Politiets klare budskab: Udlevér aldrig dine oplysninger

Politikommissær Jesper Julian Christensen fra Sydøstjyllands Politi understreger, at borgerne skal være ekstra opmærksomme og skeptiske over for henvendelser, der kræver personlige oplysninger.

“Vi kan simpelthen ikke sige det nok gange: Giv aldrig dine personlige oplysninger som koder og MitID til andre, og udlevér aldrig betalingskort, kontanter eller værdigenstande til fremmede,” advarer han.

Sådan beskytter du dig selv og dine nærmeste

Politiet opfordrer borgerne til at tage simple, men effektive skridt for at beskytte sig selv mod denne type kriminalitet:

  1. Få udeladt nummer hos dit teleselskab: Ved at få et udeladt nummer sikrer du, at dine kontaktoplysninger ikke fremgår på sider som Krak, hvilket gør det sværere for svindlere at finde dig.
  2. Begræns synligheden på sociale medier: Politiet anbefaler, at du gennemgår dine privatlivsindstillinger på platforme som Facebook for at minimere de oplysninger, som fremmede kan tilgå.
  3. Hjælp ældre medborgere: Ifølge politiet er ældre særligt udsatte for denne type svindel. Det kan derfor være en god idé at hjælpe familiemedlemmer eller bekendte med at beskytte deres oplysninger online.

Hent politiets vejledning

Sydøstjyllands Politi har udgivet en folder, Forebyg Svindel, der indeholder praktiske råd til at beskytte sig mod bedrageri. Folderen kan hentes via politiets hjemmeside eller ved personlig henvendelse på den lokale politistation.

“Selvom alle kan blive snydt, er det særligt vores ældre medborgere, det går ud over. Vi opfordrer derfor til, at man hjælper sine ældre pårørende med at gøre deres oplysninger mindre tilgængelige,” siger politikommissær Jesper Julian Christensen.

Kilde: pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi.
Læs flere råd og vejledninger på politiets hjemmeside.

Denne hjemmeside bruger cookies.