X

Politiet med opråb: Prøvekørsel af el-cykel gik helt galt

Politiet med opråb:

Vær opmærksom på sikkerheden ved prøvekørsler ved salg af elcykler

En episode i Aarhus C har understreget vigtigheden af at være på vagt under prøvekørsler, når man sælger genstande som elcykler via online platforme som Facebook Marketplace. En 28-årig mand, der forsøgte at sælge sin elcykel, oplevede at have sin cykel stjålet under en prøvekørsel på Grønnegade.

Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport. 

Mødet mellem sælgeren og en ukendt potentiel køber fandt sted på Grønnegade, hvor køberen udviste interesse for at købe elcyklen. For at imødekomme køberens ønske om at afprøve cyklen før køb, gik den 28-årige sælger med til at lade køberen tage en prøvetur.

Desværre vendte køberen aldrig tilbage med cyklen efter prøveturen, hvilket resulterede i, at elcyklen blev stjålet i stedet for at blive købt. Dette incident minder om tidligere tilfælde set af Østjyllands Politi, hvor kostbare elcykler og motorcykler blev stjålet under lignende omstændigheder.

For at undgå sådanne situationer opfordrer politiet til, at sælgere tager forholdsregler inden prøvekørsler. Det anbefales at verificere køberens identitet inden tilladelse gives til prøvekørsel. En yderligere foranstaltning kan være at anmode om køberens kørekort eller anden form for identifikation som sikkerhed, inden prøveturen påbegyndes. Dette kan bidrage til at sikre, at ejendommen returneres sikkert, før en potentiel handel gennemføres.

Følg dine nyheder dagligt på 112’s facebook – her

Denne hjemmeside bruger cookies.