X

Politiet med vigtig påmindelse: ”Du har tre dage tilbage”

Politiet med vigtig påmindelse: ''Du har tre dage tilbage''

Er man i besiddelse af en peberspray – eller flere, er det vigtigt at få den afleveret inden den 1/4 hvor nye regler træder i kraft

Onsdag den 31. marts er sidste dag, hvor man har mulighed for aflevere sin peberspray lovligt ved den nærliggende politistation.

Fra den 1. januar 2019 blev det lovligt at eje og benytte sig af en peberspray til selvforsvar. Men fra den 1. februar 2021 blev det igen ulovligt.

Dog lod politiet der være en glidende overgangsperiode, hvor ejere af pebersprays har muligheden for at aflevere pebersprays hos politistationerne rundt om i landet, hvor der altså nu er sidste frist den 31. marts.

Justitsminister Nick Hækkerup har tidligere fortalt om brugen af peberspray i samfundet:

”Det er grundlæggende ikke godt for samfundet, hvis borgerne kan bevæbne sig,”

”Det skaber i den grad utryghed og er et tegn på, at peberspray ikke ender hos ofrene, men i stigende grad i lommerne på de kriminelle. Derfor sætter vi nu en stopper for, at enhver frit kan købe peberspray,” har det også tidligere lydt fra justitsministeren.

I tiden hvor det har været lovligt at anvende en peberspray i selvforsvar, har der ifølge en undersøgelse kun været ét tilfælde, hvor en peberspray er blevet brugt mod en gerningmand i forbindelse med et hjemmerøveri. Ellers har der kun været en stigning i forbindelse med antallet af  ‘ulovlig besiddelse og import af peberspray’.

Det skriver B.T.

Flere politikredse minder lige nu danskerne om, at det er ved at være sidste chance for at aflevere pebersprays:


Foto: Shutterstock

 

 

 

 

 

Kilde: Twitter, B.T.

Denne hjemmeside bruger cookies.