X

Politiet varsler storstilet trafikkontrol

Politiet varsler storstilet trafikkontrol

Fokus på Sikkerhed: Skolepatruljerne i Rampelyset i ‘Suren Uge

I denne uge, som Rådet for Sikker Trafik har døbt den “sureste uge” på grund af det typiske våde, kolde og blæsende vejr, er der ekstra opmærksomhed rettet mod skolepatruljernes vigtige arbejde. Rigspolitiet oplyser, at politikredsene rundt om i landet støtter op om projektet ved at besøge skolerne i det tidsrum, hvor skolepatruljerne er på post med refleksveste og selvlysende “slikkepinde” for at beskytte deres medstuderende.

Baggrunden for denne kampagne er den utryghed, mange skoleelever, herunder skolepatruljerne, oplever på grund af andre trafikanter. Disse trafikanter overskrider hastighedsgrænserne, udviser mangel på nødvendigt hensyn ved skolevejene eller viser direkte aggressiv adfærd.

“Når vi bevæger os rundt i trafikken sammen med børn, skal vi huske, at de ofte spejler sig i vores adfærd. Derfor bør voksne altid overveje, hvordan de opfører sig, da vi på den måde kan bidrage til en ordentlig og sikker trafikkultur. Vi ønsker at skabe et miljø, hvor alle kan føle sig trygge, for der skal være plads til alle, og et smil skader aldrig,” udtaler Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Koncernkommunikation.

Denne hjemmeside bruger cookies.