X

Rekordmange Butikstyverier: Risiko for Højere Dagligvarepriser

Rekordmange Butikstyverier: Risiko for Højere Dagligvarepriser

Stigende Butikstyverier Presser Detailhandlen: Et Alarmerende Signal fra Danmarks Statistik

Antallet af butikstyverier i danske butikker og supermarkeder er steget markant. Ifølge nye data fra Danmarks Statistik blev der anmeldt 7.103 butikstyverier i april, maj og juni i år. Dette tal er det højeste for et andet kvartal siden 1995.

Denne udvikling understreger en bekymrende tendens, som butiksejere har oplevet de seneste år. Siden 2021 er antallet af tyverier næsten fordoblet, hvilket skaber betydelige udfordringer for detailhandlen. Henrik Lundgaard Sedenmark, fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed i Dansk Erhverv, udtrykker bekymring over konsekvenserne.

“Mængden af butikstyverier er nu så omfattende, at nogle butikker overvejer at justere prisen på varerne alene for at dække tabet fra butikstyverier. Dette vil ikke kun påvirke dagligvarebutikkerne, men også den almindelige borger,” siger Sedenmark.

Sedenmark opfordrer til en øget forebyggende indsats fra myndighedernes side for at vende denne negative udvikling. “Der er behov for, at politiet og kommunerne går sammen om at forebygge butikstyverier. En målrettet indsats mod folkeskoler og ungdomsuddannelser kan forhindre, at unge mennesker starter en kriminel løbebane som butikstyv,” tilføjer han.

Den markante stigning i butikstyverier skaber således et pres på detailhandlen, som kan føre til prisjusteringer, der rammer forbrugerne. Der er derfor en presserende nødvendighed for at tage effektive forebyggende skridt for at beskytte både butikker og kunder.

Denne hjemmeside bruger cookies.