X

Russisk mand dømt som blind passager: Fløj uden billet fra danmark til usa

Russisk mand dømt som blind passager: Fløj uden billet fra danmark til usa

Russer dømt som blind passager: Fløj fra Danmark til USA uden billet eller dokumentation

Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium på dets hjemmeside.

En bemærkelsesværdig episode udspillede sig, da en 46-årig russisk-israelsk mand blev fundet skyldig i at være blind passager på et fly fra Københavns Lufthavn til Los Angeles Lufthavn LAX i november sidste år. Den amerikanske dom blev afsagt fredag.

Historien, der er blevet rapporteret af mediet Zetland og offentliggjort på det amerikanske justitsministeriums hjemmeside, afslører, at den 46-årige mand fløj uden hverken billet, pas eller visum.

I henhold til beviserne i sagen formåede den 46-årige at liste sig gennem en sikret indgang i Københavns Lufthavn ved at følge efter en intetanende passager. Dette gjorde det muligt for ham at komme ind i lufthavnsterminalen uden at have boardingkort.

Dagen efter lykkedes det ham at passere gaten ubemærket og gemme sig om bord på et SAS-fly til Los Angeles. Under flyvningen blev flypersonalet opmærksom på ham, da han bevægede sig mellem flere sæder, hvor der ikke sad nogen.

Da han ankom til Los Angeles den 4. november, blev han mødt af betjente ved grænsekontrollen. Overraskende nok kunne betjentene ikke finde nogen oplysninger om den 46-årige i passagerregistret for SAS-flyet eller andre internationale fly. Desuden kunne han ikke fremvise pas, visum eller anden dokumentation, der tillod ham at komme ind i USA.

Den 46-årige er nu dømt for at være blind passager, en forbrydelse der i USA kan straffes med op til fem års fængsel. Episoden kaster lys over sikkerhedsaspekter ved lufthavne og rejser spørgsmål om effektiviteten af kontrolforanstaltningerne.

Følg dine nyheder dagligt på 112’s facebook – her

Denne hjemmeside bruger cookies.