X

SIGTET: Forældrepar mishandlede spædbarn til døde

Politiet

SIGTET: Forældrepar mishandlede spædbarn til døde

På tirsdag starter retsmødet om et forældrepar i 30’erne som i efteråret 2020 udsatte deres nyfødte tvillingpiger for grov mishandling.

Ifølge sigtelsen er forældrene sigtet for at have forvoldt rå og farlig karakter under særligt skærpende omstændigheder med døden til følge for den ene pige

Tiltalt for drab

Begge forældre vil sidde på anklagerbænken, sigtet for rå og farlig karakter

Retten på Frederiksberg skal nu fastlægge dommen over forældreparret på tirsdag.

Retsmøde trukket ud

Ifølge politiets anklager, så skyldes det blandt andet, at  Retslægerådet, børnelæger og retsmedicinere har været med på råds.

Forældreparret nægter sig skyldig

Politiet kan dog bekræfte at forældrene nægter sig skyldige i sigtelserne mod dem.

Forældreparret har siddet varetægtsfængslet lige siden den 8. oktober 2020. Men er senere blevet løsladt frem til retssagen, da efterforskningen var afsluttet.

Det danske medie EB.dk fortæller via anklageskriftet hvor slemt pigerne er blevet behandlet. Begge forældre er sigtet for at have rusket pigerne kraftigt, sammenklemme deres brystkasser og hive i deres arme og ben i perioden fra den 31. juli til 6. oktober samme år.

En af pigerne døde, den anden overlevede

En af pigerne fik senere diagnosen busive Head Trauma og afgik ved døden 9. oktober 2020.

På sygehuset kunne lægerne hurtigt konstatere at en af piger havde flere skader på hendes lille krop,

Heriblandt blodansamlinger i hjernen, i begge øjne, 15 brud på ribbenene og brud på lårbenene og skinnebenet og hun døde ifølge politiet af sine skader. Hendes tvillingsøster overlevede

Men da hun kom i myndighedernes varetægt havde hun 18 knoglebrud i kroppen og fik konstateret Battered Child Syndrome, der diagnosticeres, når lægerne vurderer, at skaderne ikke kan komme fra en ulykke, men er bevidst påført.

Nyehd24.dk følger sagen…

Følg dine nyheder dagligt på 112’s Facebook – her

Denne hjemmeside bruger cookies.