Udover at mundbind kan være en kilde til at stoppe spredningen af virus, så er der også en psykologisk betydning i dette, som kan gøre kampen mod corona-virus endnu mere effektiv.
Det fortæller Michael Bang Petersen, som er professor i statskundskab på Aarhus Universitet.
Han har blandt andet været en del af et HOPE-projekt, hvor man har undersøgt danskernes adfærd under Coronakrisen.
Det har blandt andet været hvordan man opfører sig i det offentlige, hvis man for eksempel bære et mundbind.
”Det har vist sig at personer der bære et mundbind, er mere opmærksomme på at holde afstand”, oplyser Michael Bang Petersen.
Fra den 22. august skal alle danskere benytte mundbind i den offentlige transport. Det oplyste statsministeren Mette Frederiksen i et pressemøde lørdag.
Dette påbud kommer efter at flere og flere danskere hver dag bliver testet positiv med Corona-virus.
Med regeringens påbud kommer mundbind til at fylde mere i gadebilledet, og det har en opdragende effekt på hele befolkningen. Det skriver B.T.
Michael Bang Petersen fortæller i øvrigt, at nogle udenlandske studier har vist, at mundbind virker lige som en påmindelse om at der er coronavirus. Så når folk bære mundbind, holder man automtisk afstand – også dem der ikke selv være et mundbind.
Derudover fortæller han at det er en psykologisk effekt, som er med til at påvirke vores adfærd i den positive retning når det kommer til bekæmpelse af smittespredning.
Hvorfor er det effektivt at bruge mundbind?
- Mundbind er med til at forhindre at viruspartikler bliver inhaleret.
- Studier viser at brugen af mundbind kan reducere mængden af viruspartikler med op til 90 procent.
Foto: Pexels
Kilde: B.T.