Hakket Hestekød: Et Prisvenligt Alternativ fra Vestjysk Slagter
I takt med de stigende priser på hakket oksekød introducerer Slagter Bertelsen i Holstebro nu et alternativ, der vækker opsigt: hakket hestekød. Denne beslutning er et forsøg på at tilbyde kunderne et prisvenligt valg i en tid, hvor madbudgetterne bliver presset. Det oplyser TV MIDTVEST.
Slagter Bertelsen forklarer, at hestekød ikke blot er billigere, men også har en lang tradition som fødevare i mange andre lande. Han ser et stort potentiale i at ændre opfattelsen af hestekød herhjemme, hvor det stadig er relativt sjældent i danske køkkener.
”Hestekød er mørt, magert og fyldt med smag. Det er en skam, at det ikke bliver brugt mere i Danmark. Jeg tror, tiden er moden til at give det en chance,” siger slagteren. Han håber, at hestekød kan blive en del af fremtidens madkultur i Danmark.
Ifølge eksperter er hestekød en glimrende kilde til protein og indeholder mindre fedt end traditionelt oksekød. Dette gør det til et sundt valg for både familier og enkeltpersoner, der gerne vil spise både økonomisk og næringsrigt.
Hos Slagter Bertelsen er man klar over, at hestekød kan vække blandede følelser blandt kunderne. ”Vi vil gerne udfordre de vante madvaner og introducere noget, som faktisk har mange fordele. Det handler om at prøve noget nyt,” forklarer slagteren.
Om hestekød bliver det nye sort på de danske middagsborde, vil tiden vise. Men med de nuværende prisstigninger på oksekød er det sandsynligt, at flere vil være åbne for at prøve alternative kilder til kød.
Kilde: TV MIDTVEST