X

Smitten sker ikke i supermarkedet

Smitten sker ikke i supermarkedet

Nyt studie lavet af Nordsjællands Hospital viser, at den største risiko for at blive smittet med coronavirus er derhjemme, og ikke i toget eller supermarkedet

Det er hverken på restauranter i fitnesscentre, indkøbscentre eller offentlig transport, de fleste bliver smittet. Men derimod typisk blandt venner, familie eller kolleger.

Hele 69 procent af studiets adspurgte svarede, at det var i disse sammenhænge, de mente, de var blevet smittet.

Det skriver NordJyske.

27 procent svarede, at de mente, at de var blevet smittet på arbejdspladsen, mens 23 procent mente, at de var blevet smittet hjemme. 19 procent mente, at de var blevet smittet af nære bekendte.

Afdelingslæge ved Nordsjællands Hospital og projektleder på forskningsprojektet Maria Lendorf, hæfter sig ved opdagelsen af, at der ikke er øget risiko for at blive smittet i toget eller i supermarkedet, og siger: “Det var lidt overraskende, at vi ikke fandt nogen øget risiko for smitte, hvis man tager offentlig transport eller går i dagligvarebutikker”

Med til undersøgelsen hører dog, at den er foretaget på et tidspunkt, hvor der var blevet indført et krav om brug af mundbind disse steder.

Maria Lendorf, mener dog at forskningen viser, at regeringens tiltag i det store hele virker.
Hun siger: “Vi har spurgt om borgerne overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde afstand, undgå håndtryk og blive mere hjemme. De borgere, der siger ja, kan vi se har en lavere risiko for blive testet positive”

Studiet viser desuden, at der er nogle erhvervsgrupper, der er i langt højere risiko for at blive smittet. Det gælder sundhedspersonale, men også studerende og ansatte på skoler og institutioner.

Studiet er lavet på baggrund af et spørgeskema, der er blevet sendt ud til 255.000 mennesker i perioden 11. oktober til 13. december. Cirka 90.000 svaret, og blandt dem var i alt 25.000 blevet testet positive for coronavirus, erfarer NordJyske.


Foto: Pexels

 

 

 

Kilde: NordJyske

Denne hjemmeside bruger cookies.