
Sur smiley og midlertidig lukning: Burger King under skarp kritik
Fødevarekontrollen fandt alvorlige hygiejneproblemer og tegn på skadedyr – nu lover kæden skærpet fokus på rengøring
Burger King-restauranten på Nyholmsvej i Holstebro blev i april 2025 midlertidigt lukket efter et kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen afslørede alvorlige hygiejneproblemer og mistanke om skadedyr. Det fremgår af tilsynsrapporten, som er udarbejdet på baggrund af tre konkrete klager fra kunder.
Ifølge rapporten havde Burger King selv valgt at lukke restauranten, efter der blev konstateret mistanke om skadedyr i lokalerne. Ved kontrollen blev der blandt andet fundet kraftige sorte belægninger og skimmel under kasseapparater, ved sodavands- og kaffemaskiner, samt snavs og madrester flere steder i køkken og opvaskeområde. Der blev også konstateret mangelfuld rengøring på lageret og under inventar.
Fødevarestyrelsen konkluderer:
“Generelt bærer virksomheden præg af længere tids mangelfuld rengøring.”
Gentagne problemer
Tidligere kontrolbesøg viser et svingende billede af restaurantens tilstand. Indtil april 2024 modtog restauranten udelukkende glade smileyer, men et kontrolbesøg samme måned afslørede problemer med egenkontrol og rengøring. Det førte til påbud om to ekstra kontroller på restaurantens egen regning.
Dette belyser TV Midtvest.
Efterfølgende besøg i juli og september 2024 viste forbedringer, og smileyerne vendte tilbage. Men i april 2025 blev der igen konstateret alvorlige problemer, hvilket førte til en bøde på 5.000 kroner, en sur smiley og en midlertidig lukning.
Efterfølgende har Burger King i Holstebro lovet Fødevarestyrelsen at forbedre rengøringsstandarderne og iværksætte skadedyrsbekæmpelse. Alligevel blev der ved en genkontrol fundet nye problemer med skimmel, snavs og fedtansamlinger.
Burger King: “Lever ikke op til vores krav”
I et skriftligt svar til Dagbladet Holstebro-Struer udtaler Burger King Danmark:
“Den seneste vurdering fra Fødevarestyrelsen til vores restaurant i Holstebro lever ikke op til vores krav – og det tager vi meget alvorligt. Vi er i tæt dialog med restauranten i Holstebro for at sikre, at alle procedurer bliver fulgt. Vores mål er altid at leve op til både vores egne og myndighedernes standarder for fødevaresikkerhed.”
Kilde:
TV MIDTVEST & Dagbladet Holstebro-Struer