X

Teenager anholdt efter groft overfaldt

Teenager anholdt efter groft overfaldt

17-årig træder frem som mistænkt i forbindelse med overfald på EU-politiker

En 17-årig person har trådt frem og rapporteret sig til politiet i forbindelse med det chokerende angreb på det tyske medlem af EU-Parlamentet, Matthias Ecke, som fandt sted fredag aften. Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa blev Ecke angrebet af en gruppe ukendte gerningsmænd, mens han var i gang med at hænge valgplakater op i den tyske by Dresden.

Det rapporteres, at angrebet skete pludseligt og tilsyneladende uden provokation. Ecke, der var midt i sine parlamentariske opgaver med at forberede valgkampagneaktiviteter, blev angrebet på åben gade, hvilket har chokeret både lokale og det politiske miljø.

Den 17-årige, der nu er blevet identificeret som en mistænkt i sagen, har frivilligt meldt sig til politiet. Det tyske retssystem vil nu fortsætte med at undersøge sagen for at fastslå motivet bag angrebet og identificere eventuelle medskyldige.

Ecke, der er en fremtrædende figur i tysk politik, har tidligere været involveret i kontroversielle debatter og har modtaget trusler i forbindelse med sit politiske virke. Angrebet har igen rejst bekymringer omkring sikkerheden for offentlige personer og politikere, og der er opfordringer til at styrke sikkerhedsforanstaltningerne for dem, der arbejder i det offentlige rum.

Europa-Parlamentet har fordømt angrebet og udtrykt solidaritet med Ecke og hans familie. Parlamentets medlemmer opfordrer til en grundig efterforskning for at sikre retfærdighed i sagen og for at forhindre lignende hændelser i fremtiden.

Politiske ledere i Tyskland og resten af Europa har også reageret på angrebet ved at udtrykke deres støtte til Ecke og fordømme vold som et middel til politisk uenighed.

Sagen fortsætter med at udvikle sig, mens myndighederne arbejder på at bringe de ansvarlige for retfærdighed og for at sikre beskyttelse af offentlige personer mod lignende trusler og angreb.

Denne hjemmeside bruger cookies.