X

To børn faldet ned ad skrænt

To børn faldet ned ad skrænt

Nordjyllands Beredskab rykkede onsdag ud til Rubjerg Knude Fyr, efter at to børn var faldet ned fra skrænten, oplyser indsatsleder Thomas Boelt.

Ved ankomsten konstaterede redningsholdet, at det ene barn allerede var blevet hjulpet op af en anden turist, der hurtigt reagerede ved at bruge sin hundesnor til redning. “Det var et veludført stykke arbejde af dem,” udtaler indsatslederen. Det skriver Tv2nord.dk

Det andet barn befandt sig stadig på skrænten, hvor faderen var kravlet ned for at bistå. Sammen rutsjede de ned ad skrænten og nåede til sidst stranden.

Dog stoppede dramaet ikke her, da familien desværre kom ud for endnu en uheldig situation. “De forsøgte at finde et sted at komme op igen, men endte i kviksand,” forklarer Thomas Boelt. Heldigvis mistede sønnen kun sine sko i kviksandet og fik kolde fødder. Til trods for omstændighederne bevarede familien dog deres besindighed og udtrykte taknemmelighed over for beredskabet.

Både Station Løkken og højde- og skræntberedskabet fra Hjørring var til stede ved Rubjerg Knude Fyr under redningsaktionen.

De to børn er tyske turister, der nyder deres ferie i Nordjylland.

Området omkring Rubjerg Knude er kendt for hyppige jordskred, hvilket førte til, at Rubjerg Knude Fyr blev flyttet 50 meter længere ind på land for at undgå erosion fra Vesterhavet.

Denne hjemmeside bruger cookies.