X

To mænd varetægtsfængslet i bombesag

To mænd varetægtsfængslet i bombesag

To mænd varetægtsfængslet i bombesag

Nytårsdag blev borgerne i Odense ramt af noget af en “bombe” Fyns Politi oplyste nemlig at de havde gennemført en aktion på Nyborgvej i Odense, hvor efter to mænd nu er blevet varetægtsfængslet efter mistænke om forsøg på at sprænge en bombe i Odense.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Politikredsen er de anholdte 18 og 19 år, de blev sammen med tre nu løsladte mænd anholdt i en planlagt aktion.

De to anholdte har angiveligt forsøgt at placere sprængstof i en stor ejendom på Nyborgvej i det centrale af Odense.

Enorme mængder sprængstof

Politikredsen vil ikke fortælle hvor stor mængden af sprængstof i bomben var, men ifølge Ekstrabladet var der 4,5 kilo plastisk sprængstof, som skulle være antændt med et kanonslag.

Fyns Politi fik fredag eftermiddag de to sigtede varetægtsfængslet, efter et grundlovsforhør ved Retten i Svendborg som startede klokken 13.30. Varetægtsfængslingen skal foreløbigt vare i fire uger

Igennem flere år har en bande ved navn NBV haft tilholdssted på netop Nyborgvej, den Fynske bande er ifølge en risikovurdering fra NSK (National enhed for Særlig Kriminalitet) i åben konflikt med Vollsmose-banden V.O.

Fakta om det sprængstof de har brugt:

Plastisk sprængstof har en konsistens som marcipan, der kan formes og anbringes på steder, hvor eksempelvis dynamit ikke kan anvendes. Sprænggelatine, som er nitroglykol gelatineret med cellulosenitrat, er det mest almindelige plastiske sprængstof, ifølge lex.dk.

Sprængstoffet bruges primært i militære sammenhænge, men bruges også af private aktører til eksempelvis industrielle sprængninger. Det kræver dog tilladelse af politiet at opbevare og bruge sprængstoffet.

 

Denne hjemmeside bruger cookies.