Udbrud af salmonella fortsætter landet over med stigende antal tilfælde
Bekæmpelse af Salmonella: Råd fra Fødevarestyrelsen
Det seneste udbrud af salmonella har taget fart, med det seneste antal bekræftede tilfælde stigende fra mindst 40 til nu mindst 45, ifølge oplysninger fra Statens Serum Institut (SSI).
SSI rapporterer ifølge B.T., at patienter er blevet smittet i forskellige dele af landet ifølge deres seneste meddelelse torsdag.
Efterforskning af udbruddet er i gang, og foreløbige undersøgelser peger på, at hakket kød solgt i supermarkeder muligvis er smittekilden, som bemærkes af epidemiolog Luise Müller fra SSI.
Hakket kød er ofte en populær ingrediens til grillning, især når vejret bliver godt, hvilket betyder, at mange danskere kan være udsatte.
For at undgå sygdom opfordrer Fødevarestyrelsen til følgende forholdsregler.
Gode grillråd mod salmonella
En række forbrugere er den seneste tid blevet smittet med samme salmonellatype, som formentlig stammer fra hakket kød. Lige nu står termometeret på godt vejr, og også udendørs kan det ske, at kokken og hans assistenter glemmer de gode grillråd. Dermed… pic.twitter.com/fblra8XnO6— Fødevarestyrelsen (@Foedevare) April 30, 2024