X

Vandstandsudfordringer lammer færge- og busforbindelse

Vandstandsudfordringer lammer færge- og busforbindelse

Limfjordens hævede vandstand skaber kaos: Busser afvist, færgepassagerer på nødvendig gåtur

Det skriver TV MIDTVEST.

Den aktuelle stigning i vandstanden i åer og fjorde skaber vanskeligheder, der allerede nu påvirker transporten til og fra Fur. Ifølge DMI forventes vandstanden at nå sit højdepunkt senere i dag.

I Limfjorden er vandstanden steget så markant, at busser fra det nordlige Salling ikke kan komme med færgen til Limfjordsøen.

Drifts- og anlægsrepræsentant Claus Pedersen fra Skive Kommune rapporterer, at bussen havde problemer med at boarde færgen tidligt om morgenen og forventes at have det svært resten af dagen. Visse lastbiler kan også støde på udfordringer, afhængigt af deres højde og mængden af skærme.

Den forhøjede vandstand betyder, at færgen nu står højere end normalt, og køretøjerne skal forcere en forhøjning for at boarde. Claus Pedersen sammenligner det med at køre over en høj kantsten.

Passagerer med bus må gå fra færgelejet, mens biler fortsat kan boarde som sædvanligt. Færgedriften fortsætter tilsyneladende normalt.

Claus Pedersen opfordrer folk til at holde sig opdateret på rejseplaner og er tilgængelig for spørgsmål ved at kontakte færgekontoret.

Følg dine nyheder dagligt på 112’s facebook – her

Denne hjemmeside bruger cookies.