X

Vejr-LIVE: Snestorm rammer hele landet

Vejr-LIVE: Snestorm rammer hele landet

Forventet Snestorm og Vindfulde Forhold Indtræffer Fredag

Mange danskere ser frem til at påbegynde deres ferie på fredag, samtidig med at sneen forventes at dale over hele landet, ifølge DMI.

Under overskriften ‘Snøstormslignende Tilstande Fredag’ giver meteorolog Erik Hansen indsigt i de kommende vejrforhold for feriegæsterne. Hansen forklarer, at en snefront forventes at brede sig over landet fra sydvest tidligt om morgenen på fredag.

Sneen starter i Sønderjylland om morgenen og når Aarhus og København ved middagstid. Senere på aftenen vil Nordjylland opleve snefald.

Meteorologen beskriver dette som et langvarigt snevejr, der kan strække sig over 12-18 timer, inden det enten skifter til regn eller ophører. Snefaldet forventes at resultere i en samlet snemængde på 5-15 cm, lokalt op til 20 cm i den centrale del af Jylland.

I takt med at fronten bevæger sig mod nord, forventes vinden at stige og blive jævn til hård fra øst, med kuling ved østvendte kyster og vindstød op til hård kuling.

Selvom den forventede snemængde ikke opfylder kravene til en egentlig snestorm, påpeger Erik Hansen, at det vil føles som snestormslignende tilstande i store dele af landet.

Østenvinden kan desuden medføre forhøjet vandstand i Østersøen, især fra Aflandshage på Sydamager til Gedser samt Sydfyn og Lillebælt. Vandstanden forventes at nå op på 100-120 cm mange steder og topper fredag aften.

Vinden forventes at aftage fredag aften, og temperaturerne vil stige over frysepunktet.

Denne hjemmeside bruger cookies.