X

BEKRÆFTET: Her må Forældre ikke længere køre deres børn i skole

BEKRÆFTET: Her må Forældre ikke længere køre deres børn i skole

Implementering af Bilfrie Zoner omkring Odenses Folkeskoler for at Fremme Børns Sikkerhed og Skabe Sundere Vaner.

Odense Kommune planlægger at indføre bilfrie zoner omkring seks folkeskoler fra marts måned med det primære formål at øge andelen af elever, der går eller cykler i skole. Beslutningen kommer som en reaktion på bekymringer om utryghed og trafikproblemer omkring skolerne, hvilket har resulteret i, at halvdelen af børn i alderen 6-7 år bliver kørt i skole, mens kun hvert femte barn cykler, ifølge Vejdirektoratet.

Rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen, Susanne Crawley, understreger, at skabelsen af sikre skoleveje er afgørende for at opmuntre forældre til at vælge mere bæredygtige transportformer for deres børn. Derudover er der bekymring om, at øget trafik omkring skolerne kan føre til en negativ spiral, hvor flere børn ender med at blive kørt til skole.

Skolebestyrelsesrepræsentanter på de berørte skoler bifalder politikernes beslutning og ser det som en fordel for skolen, eleverne og forældrene. Dog erkender de også, at bilforbuddet måske ikke vil blive positivt modtaget af alle forældre, især dem, der kommer langvejs fra.

Udover at forbedre sikkerheden omkring skolerne forventer rådmanden, at bilfrie zoner vil have positive effekter på klimaet, folkesundheden og elevernes indlæring. Forskning indikerer, at børn lærer bedre, hvis de går eller cykler i skole, og der er håb om, at indførelsen af bilfrie zoner vil skabe sundere vaner hos børnene og reducere støj og trafikbelastning i lokalområderne. Beslutningen understreger desuden vigtigheden af politiske initiativer for at fremme sundhed, tryghed og miljøbevidsthed i samfundet.

Denne hjemmeside bruger cookies.