X

CHOK: Så meget stiger priserne på offentlig transport

CHOK: Så meget stiger priserne på offentlig transport

CHOK: Så meget stiger priserne på offentlig transport.

Fra og med søndag den 21. januar oplever pendlere på Fyn og i hele landet markante prisstigninger inden for kollektiv transport. Ifølge oplysninger fra Ritzau stiger priserne i gennemsnit med 10,3 procent for den kollektive transport.

På Fyn vil priserne variere afhængigt af transportmiddel og rute. Pendlerkort til busser forventes at stige med 6,6 procent i gennemsnit, mens FynBus hæver taksterne med 5,5 procent i gennemsnit. DSB, som opererer togtrafikken på tværs af Fyn, annoncerer en gennemsnitlig stigning på knap 11,7 procent.

Prisstigningerne påvirker forskellige ruter og billettyper, og det forventes at påvirke pendlernes budgetter. Nogle pendlere har allerede udtrykt frustration over prisstigningerne, og det kan forventes at forværre oplevelsen for dem, der allerede finder det irriterende at tage offentlig transport.

Kundechefen ved DSB, Charlotte Saltoft Kjærulff, forsikrer dog, at de procentvise stigninger svarer til relativt små beløb på månedsbasis. Hun mener, at kunderne vil være i stand til at rumme de ekstra udgifter i deres budget.

Det er vigtigt for pendlere at være opmærksomme på de nye priser, der allerede er tilgængelige på Rejseplanens hjemmeside. Prisstigningerne træder i kraft fra søndag den 21. januar, og det anbefales, at pendlerne tilpasser deres transportbudget i overensstemmelse hermed.

Denne hjemmeside bruger cookies.