X

Fængselsstraf til 24-årig mand efter voldsomt overfald med økse

Fængselsstraf til 24-årig mand efter voldsomt overfald med økse

Voldsomt overfald i Aarhus: 24-årig mand idømt fire års fængsel

En 24-årig mand er blevet idømt fire års ubetinget fængsel efter at have deltaget i et voldsomt overfald sidste år på Langenæs Allé i Aarhus C. Overfaldet fandt sted natten til den 3. juni, hvor den 24-årige, sammen med andre gerningsmænd, forsætligt påkørte en bil med to unge mænd på 18 og 19 år. Efter påkørslen forsøgte de unge mænd at flygte, men de blev angrebet, herunder slået med en økse.

Den 18-årige blev alvorligt såret, idet øksen ramte hans hoved, ryg og ben, skærende både blod- og pulsårer over. Han måtte modtage blodtransfusioner for at redde sit liv. Den 19-årige blev også angrebet med øksen, men slap heldigvis uden alvorlige skader.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelse.

Ved politiets ankomst var de sårede mænd stadig på stedet, mens gerningsmændene var flygtet. Efterforskningen førte dog dagen efter til anholdelsen af den 24-årige mand, der siden har været varetægtsfængslet.

I retten erkendte den 24-årige sin rolle i overfaldet og blev dømt for grov vold af særlig farlig karakter. Specialanklager Birgitte Ernst udtaler, ”Det var et særdeles groft overfald, der kunne have haft endnu mere fatale konsekvenser, men heldigvis endte det ikke fatalt. Den 24-årige valgte at erkende sin del i overfaldet, hvilket resulterede i en nedsættelse af straffen. På trods af dette endte det dog alligevel med fire års ubetinget fængsel på grund af overfaldets grovhed.”

Den dømte mand har endnu ikke besluttet, om han vil anke dommen. Ifølge politiets formodning var overfaldet en del af et opgør i det kriminelle miljø.

Følg dine nyheder dagligt på 112’s facebook – her

Denne hjemmeside bruger cookies.