X

LIGE NU: Idømt forvaring for drab og partering af 24-årig

LIGE NU

LIGE NU: Idømt forvaring for drab og partering af 24-årig

En uhyggelig sag ryster Grønland disse dage.

En 28-årige mand er blevet idømt forvaring for at have dræbt og efterfølgende parteret en 24-årig mand.

Retten  ved Qaasuitsoq Kredsret i Ilulissat i Vestgrønland, kunne idømme den 28-årige mand den måske hårdeste straf der findes, efter fler lydfiler.

Lydfil førte til tilståelse.

Det skriver det grønlandske medie KNR.

Ifølge mediet skete dræbte på den 24-årige mand tilbage i Oktober 2021, her blev  et menneskeben fundet blandt skraldet ved Ilulissat Affaldsforbrænding i Vestgrønland. Området blev afspærret og affaldet på affaldsforbrændingen blev gennemgået.

Menneske hovede fandt de også

Anklagermyndigheden fortæller at dræbte skete den 29 september, 2021. Her blev den 24-årige  Maassannguaq Dalager, dræbt.

Jagten på gerningsmanden gik i gang

Efter en uge, efter første fund af et ligdele, anholdte politiet tre mennesker, men to af disse mennesker, blev hurtigt løsladt igen, mens den sidste en 28-årige mand ved navn Tittus Hansen blev varetægtsfængslet.

Den mistænkte mand, havde under hele forløbet nægtet sig skyldig i dræbte på den 24-årige mand. Men i onsdags gik han til bekendelse.

Det skete, efter at der i retten blev afspillet en lydfil med en telefonsamtale, hvor Tittus Hansen over for to mænd i detaljer fortæller om drabet og parteringen, skriver KNR.

Idømt forvaringdom

En forvaringsdom betyder, at man i rettens øjne er så farlig for sine omgivelser, at man skal spærres inde på ubestemt tid.

– Retten er ikke i tvivl om, at Tittus Hansen har slået Massanguaq Dahlager ihjel og derefter har parteret ham. Det er brutalt og barbarisk, sagde kredsdommer Eleonora Steenholdt Mørch ifølge NRK.

Titus Hansen valgte at modtage dommen.

Denne hjemmeside bruger cookies.