X

Tragisk: 11-årig dreng døde efter otte dage efter udskrivelse fra hospital

Tragisk: 11-årig dreng døde efter otte dage efter udskrivelse fra hospital

Af Avisen.dk

Rigshospitalet Under Skimmelsvampens Skygge: En Tragisk Forbindelse til Patienters Skæbner

En dyb tragisk forbindelse er blevet afsløret på Rigshospitalet, hvor skimmelsvamp på bygningerne for første gang direkte kobles til et dødsfald hos en patient. Berlingske har undersøgt sagen og talt med Camilla Hagelund Olsen, moderen til den afdøde. Hendes søn, 11-årige Villads Hagelund Olsen, blev indlagt på Rigshospitalet i 2022 til behandling af leukæmi, hvor han desværre fik en dødelig svampeinfektion.

Trods succesfuld kemobehandling og udskrivelse som kræftfri, mistede Villads livet otte dage senere på grund af svampeinfektionen. Familien har netop modtaget erstatning for tabet, og afgørelsen fra Patienterstatningen peger på, at Villads med “overvejende sandsynlighed” døde som følge af svampeinfektionen fra hospitalets bygninger.

Camilla Hagelund Olsen udtaler til Berlingske, “Selve afgørelsen får ikke Villads tilbage. Uanset hvad, så er han død, men det er forfærdeligt at tænke på, at han nok stadig havde været her, hvis det ikke var på grund af de problemer, Rigshospitalet har med dets bygninger.”

Berlingske har længe belyst flere tilfælde, hvor patienter, herunder kræftsyge børn, har pådraget sig svampeinfektioner fra hospitalets bygninger. Siden 2017 er 21 patienter og en ansat blevet inficeret med skimmelsvamp. Otte af disse patienter var kræftsyge børn.

På Rigshospitalet er der blevet registreret mindst 110 tilfælde af skimmelsvamp i løbet af de seneste fem år. Af disse tilfælde er to ud af tre fundet på afdelinger, hvor patienter ifølge Sundhedsstyrelsen ikke bør udsættes for skimmelsvamp.

Skimmelsvamp er blevet påvist i operationsstuer, patientbadeværelser, venteværelser og sengestuer på hospitalet, hvilket rejser alvorlige spørgsmål om sikkerhed og kvalitetssikring af bygningsforholdene på Rigshospitalet.

Denne hjemmeside bruger cookies.